Servei de Tecnologia Química (STQ) a la URV
Imatges: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
És el primer edifici que es va construir al campus de Sant Pere Sescelades. S´organitza a partir de l´àgora, de 45 x 40 metres, que acull al seu voltant tot el programa del Servei de Tecnologia.

Paisatgísticament s´entén aquest edifici com un volum clar i tranquil dins de l´entorn. El tipus d´edifici escollit és d´una sola planta, en funció de la seva idoneïtat amb l´emplaçament i el programa. Formalment busca la senzillesa i una certa austeritat en els volums i en els materials projectats, pensant que el fet constructiu i la llum han de marcar les possibles bondats del projecte. El gris del formigó domina totes les façanes exteriors i contrasta amb el verd de la gespa que cobreix l´àgora, on també hi tenen protagonisme arbres autòctons com els pins.

L´adopció d´una tipologia d´edifici-pati suposa el reconeixement d´unes formes de vida subjacents en aquest context geogràfic, que mostra a més a més una innegable eficàcia en la capacitat d´organització del programa proposat i en l´establiment d´una relació interior-exterior. En aquest sentit, els diferents sistemes de protecció davant la radiació solar adoptats en cada un dels fronts interns del pati central son els elements que contribuiran a la caracterització arquitectònica definitiva de l´edifici.

Veure la fitxa tècnica