Aulari de Ciències de l´educació UAB
Imatges: 2 3 4 5 6 7 8
El projecte planteja la construcció d´un nou aulari per la Facultat de Ciències de l´Educació que substitueixi l´actual aulari que es troba en un estat molt deteriorat. Es demana que la construcció es faci en 4 fases que vagin substituint progressivament l´actual edifici. El procés de construcció d´una de les fases no hauria d´impedir poder seguir fent classe a la resta de l´edifici. A més, cal garantir una certa continuïtat de circulacions entre l´antic edifici i el nou edifici mentre duri el procés de substitució. A aquestes premisses d´execució d´obra tant exigents cal sumar-hi que el solar que ocupa l´aulari presenta un notable desnivell.

La proposta de BrulletDeLuna es basa en el treball entorn de la secció transversal. Es tracta d´una secció esglaonada de tres nivells que conforma un ampli espai central, il•luminat per una matisada llum zenital de sud. Aquest espai central esdevé gran àmbit de relació del nou aulari i concentra totes les circulacions, connectant a través d´escales els tres pisos de l´edifici. En planta baixa hi trobem un gran nombre d´aules a més de l´administració, en planta soterrani la sala d´estudi és acompanyada per una altre gran paquet d´aules. La planta primera agrupa tots els seminaris.

A nivell de campus, el projecte de BrulletDeLuna procura una certa ordenació dels espais veïns a l´aulari. Per la plaça de les oliveres es proposa un canvi de paviment que la transformi en un espai únic fàcilment circulable capaç de ser el nou cor de relació dels diferents edificis que la rodegen. L´altre operació principal que es durà a terme serà la reurbanització de l´espai annex a la façana est de l´aulari procurant qualificar-lo com a espai de relació amb la facultat de traducció i com a punt d´arribada des de els FCC.

Veure la fitxa tècnica