Escola Superior d’Agricultura de Barcelona de la UPC
Imatges: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
La nova escola d'agricultura, situada al Parc Mediterrani de la Tecnologia, a Castelldefels, està formada per diversos volums edificats: l'edifici de departaments, la sala d’actes i l’edifici principal destinat a aulari, laboratoris docents i d'investigació. Aquests blocs principals es connecten amb tres cossos de planta baixa que relliguen els laboratoris d'investigació i els despatxos dels departaments, i a la vegada permeten l'organització del conjunt a través de diversos patis que qualifiquen en diferent intensitat els espais als que serveixen

La morfologia de l’edifici està marcada per l’ús del formigó, la xapa metal•litzada i uns bries soleils de color groc que destaquen i serveixen per caracteritzar els edificis en un entorn marcat per la sobrietat del gris.

El conjunt ha estat pensat per tal de rebaixar al màxim el consum d’energia elèctrica, el consum d’aigua i les emissions de CO2. Aquesta reducció de l’impacte ambiental s’aconsegueix per mitjà de diverses actuacions. La orientació sud dels dos blocs principals i la seva obertura a aquesta façana permeten l’aprofitament màxim de les hores de radiació solar i redueixen les necessitats de calefacció. La major part dels espais habitats (aules i despatxos) es situen al sud mentre que els serveis i les escales ocupen la franja nord. Els patis amb vegetació caducifòlia permeten la protecció de la radiació solar a l’estiu i la seva entrada a l’hivern. Per últim, les claraboies possibiliten l’entrada de llum natural a zones interiors i també ajuden a la reducció del consum.

Veure la fitxa tècnica