BrulletDeLuna guanya el concurs per construir el nou hospital de Vilanova i la Geltrú
El dia 28 de gener el jurat va fallar el concurs d'idees per construir el nou hospital de Vilanova i la Geltrú a favor de l'estudi BrulletDeLuna. Es tracta d'un gran complex sanitari d'uns 50.000 m2 que es col•loca entre la ciutat actual i el nou eixample nord. La voluntat de projectar un edifici que articuli la connexió entre el casc antic i l’eixample nord és el punt de partida del projecte. L'accés principal es posiciona a la Ronda Ibèrica com a punt d’arribada del recorregut que, seguint el Carrer dels horts, porta des de la ciutat històrica al nou eixample. Davant de la façana Nord-Oest, on es situen les consultes externes i l’hospital de dia, es projecte un gran parc que separarà l’hospital dels edificis de vivendes del nou eixample nord. A la façana Nord-est, es col•loquen les unitats d’hospitalització en forma de pinta, de manera que s’aconsegueix que el futur espai verd que resseguirà el torrent de la pastera i les boniques vistes vers la torre de la immortalitat s’integrin dins les habitacions de l’hospital. L’hospital recull la diferencia d’alçada de 4 m. que presenta la parcel•la encastant-ne en el terreny de tal forma que l’accés a Urgències que es situa a la façana nord es produeix per planta primera.

Per tal de defugir la massivitat característica d’aquests megacomplexos hospitalaris, la proposta busca la incorporació de les atmosferes pròpies del casc antic de Vilanova alhora de pensar alguns dels espais del nou hospital com la plaça d'accés, la contra placeta per accedir a consultes externes o els patis arbrats de les unitats d'hospitalització. La eficiència i optimització dels recorreguts, l’organització correcte dels diferents programes funcionals, el desenvolupament d’estratègies energèticament sostenibles o la generació d’espai càlids on la llum natural és la protagonista han estat altres dels elements centrals alhora de concebre el projecte.