Complex cultural a Igualada
Imatges: 2 3 4 5 6 7 8 9
Els edificis del nou complex cultural estan plantejats com una fita formal i urbanística dins la ciutat. La falla geogràfica entre la cota de l´eixample antic i el nou eixample d´equipaments és el “leit motive” del conjunt d´edificis del nostre projecte.

Es potencia la relació del centre històric, des de la Plaça de Cal Font fins el nou complex cultural, a través del carrer Milà i Fontanals, transformat en el seu tram final en un passeig que serà introducció i vestíbul exterior del nou equipament cultural. Des d´aquest complex cultural avança la passarel•la de vianants que ens relaciona l´eixample antic amb el nou pla de la Massa.

La peça de l´auditori amb el seu volum penjat, actua com a fita urbana, per comunicar formalment l´auditori amb la ciutat. La seva façana est dóna la benvinguda als usuaris que venen del centre de la ciutat. Els porxos de l´auditori, que serveixen per protegir l´accés dels usuaris, també serveixen com a punt de naixement de la nova passarel•la de vianants. El volum de l´auditori, vist des del costat oest, a l´altra banda de la falla, volant sobre del mur de contenció, ens relaciona el complex cultural amb la resta de la ciutat, configurant-se com una imatge de referència.